۱۳۹۴ تیر ۸, دوشنبه

ایران - فلسفه شعائر- قسمت هشتم: انسان چه پدیده ایست


در ماه رمضان تلاش می کنیم که اسلام حقیقی را که توسط مجاهدین از لابلای اسلام ارتجاعی و آخوندی که خمینی به خورد مردم می داد بیرون کشده و بیشتر بشناسیم. 
بحث فلسفه شعائر، در رمضان ۱۳۵۸ توسط سردار شهید خلق موسی خیابانی، طی ۶ شب دردانشگاه تهران برگزار شد. سپس، آن سخنرانی از گفتار به نوشتار تبدیل شده، در کتابی با همان نام «فلسفه شعائر». منتشر شد. در این مجموعه، متن پیاده شده این بحث از نظرتان می‌گذرد. قسمت هشتم انسان چه پدیده ایست؟  

قسمت هشتم: انسان چه پدیده‌ایست؟ ... اکنون بحث ما در مورد انسان است چون گفتیم مسأله شعائر را در رابطه با مسأله پرستش و در رابطه با مسأله انسان بررسی خواهیم کرد. شناخت انسان یکی از مباحث و مسائل بسیار مهم در تمام طول تاریخ فلسفه و معارف بشر بوده است. همیشه انسان تلاش کرده خود را بشناسد. برخی گفته‌اند که اصلاً انسان را نمی‌شود شناخت. در سده 18 یا 19 فیلسوفی برخاست و گفت: «مفهوم خدا و الهیأت و همه این مباحث را باید گذاشت کنار و به شناخت انسان پرداخت».

خوب، اول مسأله انسان را به‌لحاظ زیستی، بیولوژیک و فیزیولوژیک بشناسیم؛ ببینیم سیر تکوین و تکامل انسان از نظر ساختار بدنی یا فیزیولوژیک چگونه بوده است؟ آیا از روز اول انسان به همین شکل پدید آمده؟ یک تئوری بود که اکنون نیز عده‌یی بدان معتقدند با نام نظریه «خلق الساعه». این تئوری می‌گوید: «هر چیز همان‌طوریکه هست و بدون زمینه قبلی خلق شده و به‌وجود آمده است». ادامه در لینک 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر